WarParade! 1


Rotterdam 15 mei 2010

Lieve Rotterdammertjes,

het is ze gelukt! Ze hebben ons weggepest. Voor ons soort mensen blijft er nog maar weinig leuks over. Van hogerhand mag de goegemeente dan van alles en nog wat verbieden dat betekend niet dat wij niet meer bestaan. Ook wij zijn hier geboren en getogen tussen het asfalt en het beton. Ik zelf precies op de brandgrens trouwens. Ook wij zullen hier genieten van ons leven. Eén keer per jaar mogen wij toch ook wel feesten in onze stad? Ze komen er nog wel achter hoe het zit. Als je ze ziet lopen zeg ze dan “Deze stad die is niet van jullie! Deze stad die is van ons!” Wat een beetje lachen erbij, hè, als je dat zegt.

Wij gaan gewoon weer opnieuw beginnen. Maak er dan wel een echte love parade van. Ooit is het straatfeesten begonnen met een paar speelse geesten die op een bakfiets een soundblaster hadden gezet en door de straten gingen fietsen, de groep die meeliep werd steeds groter en nu is het te groot geworden. Te veel drank en pillen, te veel techno en gabbertjes, te veel cowboy hoeden en rare lelijkers en te weinig spelen met kleuren, mode, humor en ander moois. Het moet weer een feest worden van de creatievelingen en andere gelukzoekers naar nieuwe wegen. Zo gaat het altijd: Als er ergens het licht gaat schijnen komt de duisternis er over heen gevallen. De duivel is altijd jaloers op God. Laten we ons daardoor kisten? Met wat die lijers verder met hun democratie en rechtsstaat doen hebben wij toch niks mee te maken. Wij zijn nog steeds vrije mensen in een vrij land. Wij zijn de ‘goeie’ hier en zij zijn de ‘kwade.’ Moet je nooit vergeten.

“…..altijd wat in de wereld……”

“Is dit een demonstratie? Waartegen dan? O, sorry, we dachten dat het hier vandaag feesten was. “

“Weet niet zeker of deze twee nu echt uit Rotterdam kwamen.”

“Zomercarnaval…? Dunya…? Nee…! Boe…! Wij willen dansen…!!!

“Ik was gelukkig al pleitte voordat zo over Hamas begonnen.”

“….and the hunting has just begon!”

“De onoverwinnelijke stoutmoedigen aan wie de toekomst is!”

“Roxy girls. Party time wasted to much fun.”

“Raddraaiers afvoeren en de alle anderen lekker laten feesten.” zegt Hennie van de Leefbaren.

“Wie of wat gaat dan bepalen wie of wat een raddraaier is? Satan? Die gaat misbruik van de wet maken, dat weet ik zeker! Gods water over Gods akker is de enige keuze die we hebben.” dat is mijn antwoord.

Lieve Rotterdammertjes, zonder toestemming, vergunningen en regelgeving kunnen we elke dag opnieuw weer een kleine loveparade houden. Maak maar eens een dansje op de Binnenweg als er muziek uit een winkel schalt. Draai eens rond in een pirouetteje totdat je draaierig en duizelig bent en laat je dan veilig achterover vallen in de handen van je vrienden. Ga toch lekker spelen en feesten elk moment van de dag en de nacht overal zolang je leeft. Het einde der tijden is nabij! Nog even en de hele wereld gaat naar de klote! Geniet ervan nu het nog net kan!

Groetjes Aart

Print Friendly, PDF & Email

One thought on “WarParade!

  • Willij Vanderlinden

    Nou lief Aartje, werd gisteren toen ik stond te luisteren naar Plattel(die mooie Anna Blaman gedichten zong), gelijk bij aankomst al door Ronald Vonk van Radio Rijnmond gekidnapt om iets over het Kralingse Popfestival te vertellen. Love&Peace,inspirerende bands en veel blote meiden dansend in de regen. Veel gestoorden die dankzij nieuwe pretpil die 3 dagen werkte, helemaal van gaas uit bosjes kwamen rennen, lagen te sexen en te piesen en natuurlijk te trippen in het bos.
    Heb gelijk Abou en vooral zijn adviseurs(uit Barendrecht afkomstig?) even gewaarschuwd dat Onze Stad natuurlijk niet voor allerlei politieke doeleinde misbruikt mag gaan worden in het nieuwe seizoen.
    Muziek,Kunst en Films zijn de enige smaakmakers, die ons wakker houden .
    Dus voorzichtigheid geboden met die doorgetripte Veiligheid.
    We kunnen er ook een band van maken.
    Veiligheid is wel een goeie naam en daar valt best subsidie op af te troggelen.

    Ook even Bob Smith Gallery bezocht en weer eens ouderwets boven een lekke pispot gehangen.
    Kan die jongen geen hetero inschakelen die zijn toilet even vastmaakt aan een leiding zodat we geen camping hoeven te spelen met emmertjes water lozen in de pot?Helaas de gitaarband in Rotown niet gezien, want kwam er thuis pas achter dat ik ook in de stad wat had kunnen snacken.

    Heb trouwens wel een invitatie voor een aardig feestje in het verschiet. Geldt ook voor jou en je aanhangende fans.
    Lucho Alarcon(aka Hfc Charisma)geeft vrijdag 21 mei een feestje in de Witte Slagerij/Rakstraat 2/in Crooswijk.Aanvang 19.30 uur.Beetje Zuid Amerikaans met snacks..
    Meer info op http://www.idodidid.com

    Freule Willij AKA R&R Animal

Comments are closed.